Шоколад, який не шкодить зубам

Кілька поколінь виховане на міфі, що шоколад псує зуби. І тільки відносно недавно вчені з США та Японії перевернули уявлення людства про вплив шоколаду на зуби. В ході досліджень, вчені додавали какао-порошок в їжу піддослідних тварин. Всупереч очікуванням, він не викликав карієс, але навіть сповільнив його розвиток. Виявилося, що масло какао, яке є в натуральному шоколаді, покриває їх спеціальною плівкою і береже від карієсу.

Крім того, вони з’ясували, що натуральні какао-боби містять антибактеріальні речовини, флавоноїди і поліфеноли, які мають антибактеріальну дію і запобігають появі зубного нальоту. З цього був зроблений висновок – шоколад корисний для зубів і ясен.

Вчений з Тулейнского університету в місті Новий Орлеан (США) Арман Садехпур стверджує, що каобромін, екстракт какао порошку, незабаром може замінити в зубних пастах фториди. Цей екстракт зміцнює зубну емаль і робить позитивний вплив на весь організм. Якщо клінічні випробування пройдуть успішно, нова зубна паста надійде у вільний продаж.

Як же вибрати шоколад, який не псує зуби?

Щоб вибрати хороший шоколад, необхідно ретельно вивчити обгортку. Якщо в складі вказані масла, крім какао, краще його не купувати. Якщо сторонніх масел більше 5% – цей продукт зобов’язаний за законом називатися не шоколадом, а шоколадною плиткою.

Чим менше в складі ароматизаторів і стабілізаторів – тим краще. Чорний гіркий шоколад – поза конкуренцією по корисності. Запивати його краще несолодким чаєм або теплою водою. Будь-які газовані напої неприпустимі в тандемі з шоколадом. Не рекомендовані і кислі соки у великих кількостях, адже кислота руйнує емаль.

Шоколад, який не шкодить зубам
Оценка: 5 (100%). Голосов: 1
Scroll Up